13 januari 2009

Benidorm, old town


På tal om Benidorm...
Det hela började redan i februari 99. Jag och min kompis skulle åka iväg till sommaren och jag hade varit i Benidorm en gång tidigare och minns att det var en partystad. Typ en Ibiza på fast land. Så vi bokade vår resa genom fritidsresor.
Det fanns tre typer av hotell som hörde till denna charter, den ena dyrare än den andra osv.

Sen fanns det en sån paket som hade obestämd boende. Man kunde lika gärna hamna ute i bushen som nära stranden som på lyxhotellet. Den risken vågade inte vi ta så vi tog den billigaste boendet. En 2 stjärnig hotell cirka 100 meter från stranden.

Vi struntade i vilket skick hotellet hade. Vi hade nöjt oss med en madrass om så var fallet. Vi skulle ändå festa natten lång och sola på dagarna.

När sommaren kom så var det dags att resa.
När vi anlände till Benidorm så väntade fritidsrese bussen på oss och den fylldes med ungdomar och brudar i vår ålder. Den här resan skulle vara toppen. "Fett med Guzzar" tänkte vi.

Så vi anländer till det första hotellet. Halva bussen töms.
Andra hotellet... andra halvan töms. Kvar blev bara vi, en ensam kille och en grupp Långhåriga heavy metall killar klädda i svart som vi kallade för Satanic Force.

Inge fara tänkte vi, det lär finnas brudar på hotellet som redan bor där som man kan festa med.
Vi checkar in. Hotellägaren heter Paco och hotellet är rätt gammal och sliten. Den låg mitt i Benidorms gamla stad. Alla husen var gamla och gatorna trånga. Det var ju skönt det, för då fanns inge trafik. Vi fick ett rum på första våningen med balkong ut på en gågatan bara 2 meter bred. Så började festen.

Redan efter 15 minuter efter att vi har checkat in så ringer det på telefonen och vi blir ombedda att sänka musiken. Vi hade med oss ett par freestyle högtalare till vår CD-Walkman. Det här var innan MP3.
Vi sket i att sänka ljudet... vi skulle festa. Så vi står ute på vår balkong och hinkar öl i bar överkropp med musik i högsta snäpp och beter oss lite turist-ohövliga mot folket som promenerar på gatan. Speciellt mot engelsmännen.
"England? England you say? Buckingham palace? God save the queen? I beg your pardon" på super överdriven brittiska.

Snett framför oss stod en engelsman i sin balkong tillsammans med sin kompis. Engelsmannen var cirka 60 bast och hette John.
Long John Silver kallade vi honom. Han ägde en bar rakt under hans balkong och tyckte att vi skulle dyka upp där under kvällen.
"Fan vad nice!" tyckte vi.
"Nu känner vi barägaren, så då kanske vi får gratis bärs."

Kompisen som stod på hans balkong var bartender på stället. När vi stiger in, så ser det ut att vara som vilken engelsk pub som helst. Det sitter ett par killar vid ett bord och dricker bärs, två andra vid baren. Inte alls mycket folk.

Vi beställer var sin öl vid baren och står och pratar lite med bartendern. Efter ett par öl så rinner det ju rakt igenom och jag ursäktar mig och måste gå på toa för att pinka.
På vägen till toaletten går jag förbi ett rum med draperier där det står på en skylt "X-Videos". Så jag kikar in lite nyfiket.
Det var en liten biosalong med projektor och storbildsskärm.
Det som visas på skärmen var tio nakna rumpor som sätter på varandra, en massa oralsex och en enda stor orgie utav män som har sex. Jag flyr lite förskräckt till baren och säger till min kompis:
"Du... jag tror att det här är en gaybar".
Jag hade ju sett Polisskolan-filmerna och vägrade dansa tango som på Blue Oister Bar med mustasch prydda skinnklädda Magnum P.I lookalikes. Inte för att nån på stället såg ut sådär, men de i filmen gjorde det.

"nääääää... nä, nä... vi tar och frågar bartendern... Dude... is this a gaybar?"
"Yes, sure it is... why? aren't you...?"
Och så tittade han på oss och pekade lite frågande.

Jag har aldrig sett nån svepa sin öl så fort som min kompis gjorde. Han lägger ner sitt glas och säger:
"Då går vi"

Vi tackar för oss och kommer ut på gatan. Det som kommer nu kan mycket väl liknas slutscenen på sjätte sinnet då Bruce Willis upptäcker att han är ett spöke (spoilers för er som inte sett filmen) då han ser sitt blod i magen, ser byrån som täcker för det låsta dörren, får lite flashbacks osv.

Helt plötsligt är allting solklart för oss...
Baren hade en regnbågsflagga ovanför dörren. Baren brevid likaså. Kafét längre upp på gatan har regnbågsflagga. Killar går och håller varandra i handen . Killar står i ett hörn och hånglar. Inga tjejer på gatorna. Balkongerna till vårt hotell är fyllda utav killar i bar överkropp som festar och lyssnar på musik precis som vi gjorde tidigare.
Att vi inte såg detta tidigare?
Vi går in och frågar Paco.

"Ey Paco...Vad är det här för ställe? är inte detta Benidorm?"
"Si... si. Det här är Benidorms gaykvarter. Varför? är inte ni två...?"

Jävla fritidsresor. De borde meddela sånt.
"Bara så att ni vet så finns det inga tjejer vid er destination, ha en trevlig resa!"

Inga kommentarer: